Напишете дума/думи за търсене

Използването на лубрикант може да намали шанса за бебе

Голяма част от лубрикантите, които се предлагат на пазара, могат да окажат негативно влияние върху подвижността на сперматозоидите и те да достигнат по-трудно до неоплодената яйцеклетка.

Затова във фертилните дни ограничете използването им. Ето още някои грешки, които може да допуснете, когато правите за бебе.

Когато една двойка прави опити за бебе и те са неуспешни, преди да са потърсили лекарска помощ веднага вината пада върху жената. За мъжете е трудно да приемат, че проблемът може да е и от тяхна страна.

Възможно е да нямат добра сперматогенеза. Обвиненията към половинката само влошават ситуацията, двамата партньори се потискат, а стресът също пречи на зачеването. Особено важно е в такъв момент да се подкрепяте.

Негативно влияние има и неправилното хранене, вредните навици, наднорменото тегло и шансовете за бебе са сведени до минимум. Добре е да обърнете внимание на общото си здраве, да се погрижите за него и най-вече да се преборите с всекидневния стрес.

Грешка е и да пропускате овулацията. Много дами пропускат важния период, наречен овулация. Не при всички жени тя настъпва точно 14 дни след първия ден на месечния им цикъл. Също така всеки месец овулацията може да настъпи по различно време. За да сте убедени кога точно е, си направете тест. Вижте как тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ