Напишете дума/думи за търсене

В Ин витро АГ център „Димитров” повече от 20 години сбъдваме мечти

Най-важно за нас е доверието, което градим заедно с пациентите

Репродуктивната медицина в България навърши 30 години и през тези три десетилетия д-р Йосиф Димитров е неотлъчно до семействата, които мечтаят за рожба. Единият от внедрителите у нас на метода за оплождане „ин витро” създава свой Медицински център през 1995 г.

„Репродуктивната медицина се развива, развиваме се и ние и успехите не закъсняха“, казва д-р Димитров. Разви се криомедицината и днес е рутинна процедура замразяването на ембриони, сперматозоиди и яйцеклетки. Гордеем се, че първото бебе, родено в България от замразена яйцеклетка, беше заченато в Ин витро АГ център Димитров. Първата и единствена за момента в България криоконсервация и последваща трансплантация на овариална тъкан също е наше дело. Наше е и първото бебе, родено по програмата на Столична община „Ин витро с донорска яйцеклетка“.

Центърът е специализиран в лечението на всички форми женски и мъжки инфертилитет и криоконсервация на репродуктивни клетки, тъкани и стволови клетки. Нашите лекари ще отделят необходимото време, за да разгледат всички възможни методи на лечение преди да препоръчат оплождане ин витро. Трябва да се има предвид, че ин витро процедурата може да предложи висок процент успеваемост, но тя е и скъпа и не винаги необходима. Успехът понякога идва бързо. Друг път извървяваме дълъг път, както се случи наскоро с една прекрасна двойка - след 10 години борба имат син. Данните са категорични - при 100 здрави двойки, които имат полови сношения по време на овулация, забременяват 25-30%. Един опит за ин витро оплождане имитира полово сношение, затова процентът на успеваемост е същият. Проучваме всички възможни решения, така че на пациентите максимално да се спестят ненужни разходи или тревоги.

Центърът разполага със собствена банка за стволови клетки, спермобанка и банка за ембриони. Така материалът не е изложен на рискове, свързани с транспорт, и се позволява достъп до пробата по всяко време. Освен акушер-гинеколозите на разположение за консултации са ендокринолог, имунолог и кардиолог. Центърът разполага и с 4D ултразвуков апарат за фетална морфология (прецизен оглед на плода за вродени аномалии). Уролог-андролог консултира на място мъжкия стерилитет. Извършваме и амбулаторни операции, изискващи престой на пациента до 48 часа. За удобство на пациентките редица изследвания като скрининг за диабет, изследвания за генетични дефекти и др. се извършват също на място в МЦ Димитров.