Напишете дума/думи за търсене

В какъв вид да давате на бебето различните зеленчуци

Аспержите трябва да бъдат сварени, цели, на не много дълги парчета. 

Броколи – сварени, на цели розички, за да бъдат удобни за хващане. Сварете за около 5 минути, за да омекнат.

Брюкселско зеле – сварено, цяло или на половинки.

Домат – на резечета или кръгчета. В началото отстранявайте семките и обелката. 

Зеле – сготвено, задушено, нарязано на парчета.

Зелен боб, зелен френски фасул – добре сварен, на цели шушулки, в началото може без зрънцата.

Зелен грах – добре сварен, на зърна.

Зелена салата – предложете крехки листа, когато детето започне да дъвче със зъби.

Картоф – сварен, на дебели кръгчета или на дълги ивици. 

Карфиол – сварен, на цели розички.

Краставица – давайте я наразяна на ивички.

Морков – добре сварен, цял или на подходящи парчета.

Пиперки – леко сварени или печени, обелени, по-късно и сурови. Много добре се приемат и пълнените чушки, а по-късно и сурова чушка със сирене.

Сладък картоф – сварен, на дебели кръгчета или на дълги ивици

Тиква – варена или печена, на подходящи парчета, достатъчно големи, за да може бебето да отхапва от тях.

Тиквички – варени, задушени или печени, на ивички или дебели кръгчета. Достатъчно е да омекнат,.

Царевица – добре сварена, по-големите бебетата се забавляват много ако им дадете да гризат направо от кочана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ