Напишете дума/думи за търсене

Посветено на всеки баща на момиченце

Скъпи тате, пише ти онова изящно същество, което обърна целия ти свят. Твоето момиченце, което държи цялото ти сърце в малката си ръчичка.

Да бъдеш татко на дъщеричка е специално чувство. Може би си го разбрал в мига, в който си започнал да си задаваш въпросите как ще ме опазиш, ако съм толкова красива, колкото и мама. Ха-ха! Знам, че вече се заканваш как ще си купиш пушка!

Но спокойно, татко! Аз съм още едно малко момиченце, в чиито очи ти си най-големият герой. И така ще бъде винаги. Ти си моята първа любов, а аз твоята най-голяма слабост.

Помня момента, когато разбра, че трябва да боядисваш бебешката стая в розово. Е, вероятно винаги си искал син, както всеки мъж. Но това съвсем се промени, когато ме хвана за първи път в обятията си.

Знам, че още в онзи момент разбра, че аз ще съм малката дама, която ще пазиш от всичко с цената на живота си. Двете с мама станахме твоите принцеси и бъди сигурен, че за нас ти си по-специален от крал.

Обичам моментите, в които ми казваш, че съм твота мъничка красавица или колко нелепо изглеждаш, когато с големите си и несръчни ръце се опитваш да наместиш на косата ми онази панделка. 

Обичам да те виждам, когато се прибираш от работа в края на деня и нямаш търпение да ме гушнеш и да започнем да си "говорим". Обичам да ме разхождаш и дори обичам физиономиите на недоволство, които правиш, когато ми сменяш памперса.

Обичам мисълта, че двете с мама сме големите любови на живота ти. Какво по-прекрасно чувство от това най-перфектната в твоите очи жена да те дари със свое умалено копие?

Е, разбира се, невинаги ще сме толкова перфектни и може би понякога ще те изкарваме от релси. Тате, ако мислиш, че мама те е подлудила, не знаеш какво те очаква с мен. Но знаеш, че не можеш да ми се сърдиш, защото съм най-милото в живота ти.

С обич,

твоето малко момиченце

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ