Напишете дума/думи за търсене

Защо мама е по-силна от супер герой

Мама чува всичко. Дори това, което не съществува като звук. В момента, в който долови с ушите си потенциална заплаха, тя е готова да започне да изследва откъде и защо точно идва шумът.

Мама вижда всичко. Няма как да се скриете от нейния поглед. Това се отнася както за някоя беля, така и за миниатюрен и трудно забележим обрив на бебешкото дупе. Очите на мама са като скенер за нередности.

Мама е мултифункционална и може да бъде конкурентна на абсолютно всеки робот от ново поколение. Тя може да сменя памперс, докато наглежда яденето, помага на по-голямото дете с домашното и има в ръцете си дрехи за простиране.

Мама е детектор за настинка. Тя долавя и най-малкото подсмърчане и е въоръжена с чифт топли чорапи, чай и супа. Нека не забравяме и притеснението й.

Мама разпознава и най-малката лъжа. Дори да си мислите, че сте успели да я заблудите, то почти сигурно сте в сериозна грешка.

Прегръдките на мама имат лечебна сила. Една от тях е достатъчна, за да успокои сълзичките от току що ожулените колене. А какво да кажем за целувките? Те са мощно лекарство срещу всеки емоционален разрив в малката глава на детето.

Мама има супер интуиция. Ненапразно е измислено изречението "Мама беше права". То важи почти винаги, когато не сте послушали майка си за нещо.

Мама е най-грижовният човек на света. Тя винаги знае какво да каже, кога да замълчи, кога да ви прегърне, кога да даде съвет и как точно да го направи. Тя знае от какво имате нужда и винаги е там, за да ви помогне, макар и невинаги да сте се вслушвали в нейните съвети.

Мама е скрит талант в медицината. Може би й липсва само дипломата за лекар. Още при първите симптоми за настинка тя знае какво трябва да предприеме. След първите години вече разпознава кашлицата, усеща температурата без термометър и за миг от секундата вече е подготвила топла завивка и чай.

Мама е кулинарен гуру. Нейните ястия винаги са най-вкусни. Пред таланта й не може да се опре нито един именит готвач. Особено в очите на детето. Може би с гозбите й могат да се конкурират само тези на баба. Но не във всеки случай!

Мама е парти агент. За минимално време се научава на занаята и започва да прави най-хубавите и цветни партита за рожден ден. С всяка изминала година и повод става все по-добра. Да се чуди човек дали няма тайна парти агенция?

Мама е фотограф. Тя улавя всеки ценен момент със своя смартфон или фотоапарат. И всъщност по нищо не отстъпва на професионалистите, защото само пред нейния обектив усмивката е най-широка.

Мама има вграден механизъм за защита. Тя предвижда всички потенциални опасности и заплахи и ви предпазва от тях. Вярно е, че понякога се тревожи повече, отколкото е нужно, но това е само защото ви обича повече от себе си.

Освен че се грижи за толкова други неща в живота на малчугана си, се оказва, че мама е и отличен помощник в писането на домашни. Тази жена да не би да е скрит професор? Математика, литература, история - нищо не може да й се опре. Божичко, откъде знае всички тези неща?

Мама знае къде се намира всичко. Ако не знаете къде сте оставили дадена вещ, просто попитайте мама. Тя знае местоположението и на най-малкия и незначителен предмет или играчка и винаги има отговор къде да го откриете. Е, това не е ли супер мама?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ