Напишете дума/думи за търсене

Как по-лесно да различавам нуждите на бебето?

Не е лесна задача да бъдете майка. Особено, когато ви е за първи път и трябва да научите и най-малкия детайл от характера на новото човече вкъщи.

С времето всичко си идва на мястото и са ви нужни секунди, за да разберете какво трябва да направите. Ще можете безпогрешно да различавате кой вид плач какво означава. 

Бебето е изморено/спи му се:

- мига бавно

- раздразнително е

- търка очите си

- извива гърба си

По-големите деца започват да плачат или да не спазват добро поведение, ако се намирате сред други хора (в парка и т.н.). Това се изразява в раздразнение и проява на капризи.

Има нужда от внимание и игра:

- търсене на зрителен контакт с вас

- махане с крачета и ръчички

- хвърля играчки

Можете да забележите тези симптоми, докато говорите по телефона, на пример. Детето се чувства пренебрегнато и „ревнува” от обекта на вашето внимание. Възможно е точно тогава да се разплаче в комбинация с изброените симптоми. Когато реагирате с внимание, то изведнъж грейва с усмивка на личицето.

Гладно е:

- имитира сучене

- обръща се към гърдите ви, ако го кърмите

Можете да забележите това, ако сте изградили режим за вечерно хранене след баня. След къпане обикновено бебето става много нетърпеливо, защото знае, че е време за ядене.

Изпитва страх:

- треперене на тялото

- ококорен поглед

- силен плач

Да, и съвсем малките бебета могат да изпитват страх. Ще разпознаете най-лесно тази емоция по треперенето на крайниците, последвано от потреперване на брадичката и силен плач. В такъв момент вашето малко съкровище има нужда от спокойно и тихо място и нежния глас и прегръдка на мама.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ