Напишете дума/думи за търсене

BioTexCom - абсолютно безплодие не съществува

Все по-голяма популярност набира клиниката за репродуктивна медицина Biotexcom. Нейни представители посетиха България на 30 ноември, за да запознаят медици и пациенти услугите, предоставяни от клиниката

Виктория, ръководител на отдел по работа с български пациенти, и Олег - топ мениджър в клиниката по репродуктивна медицина Biotexcom, обясняват за особеностите на ин витро с донорски яйцеклетки, митохондриите и алтернативните методи за лечение на безплодие. Те се надяват, че читателите ще научат много нова и полезна информация и ще намерят решение на проблема, който отдавна им пречи да станат щастливи родители.

Biotexcom е голяма клиника с екип над 500 души и повече от 12 години опит, по време на които успешно се провеждат програми за асистирана репродукция, помагащи на пациенти от цял свят да се борят с безплодието.

Започнахме много скромно, с малка клиника, развивахме се през годините и продължаваме да го правим, казват Виктори и Олег. Сега Biotexcom е корпорация в широкия смисъл на думата, която осигурява всичко необходимо за нашите пациенти по време на престоя им в Украйна.

Част от услугите на клиниката е ин витро с донорски яйцеклетки и донорски митохондрии. Кои са донорите?

Жената се ражда с определен брой яйцеклетки, които с течение на времето не само не се възстановяват и не се увеличават, а напротив, губят качеството си и резервът на яйчниците се изчерпва. Това означава, че яйчниците не произвеждат яйцеклетки или не са годни за оплождане и развитие на здрав ембрион, което би могло да доведе до бременност. Единственият шанс тези жени да реализират мечтата си да забременеят и износят здраво бебе е да им бъде дарена яйцеклетка.

Разполагаме с донорска база, включваща повече от 800 кандидата, което дава възможност да си изберете донора, който да отговаря изцяло на Вашите изисквания.

Клиниката ни не използва замразени яйцеклетки, тъй като шансовете за успех значително се намаляват. Важно е, че яйцеклетките на избрания от Вас донор не се делят между пациентите, посочват от Biotexcom.

Какво е донорство на митохондрии?

Донорството на митохондрии е уникална, иновативна процедура, която ще позволи на жена с лошо качество на яйцеклетките да ги подмлади, да износи и роди генетично свое дете. Прилага се за двойки с многобройни опити ин витро със собствени яйцеклетки, когато оплодената яйцеклетка не се развива до стадий морула или бластоцист или изобщо няма енергия да се оплоди. Обърнете внимание обаче, че донорството на митохондриите няма нищо общо с метода на MRT, който също се нарича „дете от трима родители“.

Що се отнася до алтернативните методи за борба с безплодието, ние започнахме да работим с България преди две години. Пациентите първоначално бяха скептично настроени към програмите, тъй като в България няма ясно регламентирано законодателство за това. Обаче с увереност можем да кажем - абсолютно безплодие не съществува, обощават Виктория и Олег.

Viber: +38 063 415 38 56

тел.: +359 2 493 27 41

E-mail: [email protected]