Напишете дума/думи за търсене

От майката, която е горда да бъде "просто домакиня"

Всяка майка и жена може да си избере един от два начина, по който да живее живота си. Първият е този, който следва очакванията и стандартите на обществото за "идеалната" жена. Това значи независимост, добра кариера, високо заплащане, работа в чуждестранна компания и постоянна ангажираност.

Вторият е животът на "просто" домакинята - 24-часово родителство 7 дни в седмицата, 365 дни в годината готвене, почистване и всички други ангажименти по работата вкъщи.

Ако изберете второто и решите да го правите доживот, е твърде вероятно да бъдете обявена за твърде смела за това, че сте пренебрегнала собствените си мечти. Така де, че кой би мечтал да бъде "просто" домакиня? Замисляли ли сте се, че това всъщност може да е голямата мечта на някоя жена. Също толкова голяма, колкото вашата мечта да станете шеф на отдела, в който работите?

Не ме разбирайте погрешно. Не искам да подценявам жените, които са кариеристки или да ги съдя. Просто казвам, че трябва да се научим да мислим и отвъд себе си и собствените си разбирания, когато гледаме със съжаление жената, която е избрала да бъде "просто" домакиня. Не, тя не се жертва, нито страда от липса на амбиция. Не, тя не е нереализирана, нито пък има защо да бъде подценявана или гледана с пренебрежение. Не, тя не си стои у дома, просто защото не умее да прави всичко или пък защото я мързи да работи. Тя е избрала това, защото това е...нейната мечта.

Ако това да бъда "просто" домакиня и "просто" майка ми позволява да отгледам деца, които да се превърнат в добри хора, от каквито светът в момента се нуждае повече отвсякога, значи професията ми на "просто" домакиня е наистина важна за човечеството ни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ