Напишете дума/думи за търсене

Борбата за живот на едно бебе, родено в 24 г.с.

Най-силните човешки същества не е задължително за са най-големи по размер. Това доказва едно съвсем миниатюрно човече, появило се на бял свят цели 16 седмици по-рано от очакваното.

Случаят не е от България, а от Япония - Токио. Трогателните снимки, направени от родителите на преждевременно роденото бебе достигат до всички краища на света, след като са споделени онлайн. Трогват хиляди хора по цялото земно кълбо и наистина могат да разтопят сърцето ви.

Новороденото поставя рекорд за най-малко в света още с появата си. То тежи само 268 грама и се ражда в 24 г.с. - 16 седмици по-рано от нормалното. Момченцето е толкова малко, че може да се побере в шепа - големината на тялото му е точно колкото голям портокал. В началото шансовете му за оцеляване са били нищожни и всъщност почти никой не е вярвал в това. След месеци на интензивна грижа малкото "чудо" доказва, че е роден шампион и не се отказва от борбата си за живот. Достига забележителните 3,200 кг и е изписано, за да се прибере у дома при семейството си.

Предишният рекорд за най-малко родено бебе се държеше от момиченце от Германия, което е само 274 грама, когато идва на бял свят. Вижте снимките в нашата галерия и се потопете в силата на най-малките и чисти същества.

СНИМКИ: Reuters

След месеци на интензивна грижа малкото "чудо" доказва, че е роден шампион и не се отказва от борбата си за живот. Достига забележителните 3,200 кг и е изписано.
След месеци на интензивна грижа малкото "чудо" доказва, че е роден шампион и не се отказва от борбата си за живот. Достига забележителните 3,200 кг и е изписано.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ