Напишете дума/думи за търсене

Уникалната снимка на бебе, заобиколено от 1616 инжекции, с чиято помощ е създадено

Мъничко новородено, завито с одеалце в цветовете на дъгата и заобиколено от над 1600 спринцовки - тази снимка е способна да докосне и най-скритото кътче на душата ви.

Историята, която стои зад нея обаче, е онова нещо, което я превръща в истинска сензация в интернет пространството из цял свят.

Патриция и Кимбърли О'нийл се срещат на работното си място - забавачница за деца. През 2014 г. - една година след като са вече двойка, започват да правят опити за дете чрез донорство. И двете са вече майки от предишни връзки. Патриция има дъщеря, а Кимбърли - син. Двете решават, че искат да имат общо дете, което да е плод на голямата им любов. Връзката им не е обичайна, защото е между две жени, но пък те са повече от убедени, че искат да я оставят във вечността със създаването на живот. Или поне доколкото е възможно да имат общо биологично дете. Не всичко обаче се развива по план.

Пред чужди медии двете разказват, че са си представяли нещата много по-просто. Смятали са, че ще посетят клиника по репродуктивно здраве и след 9 месеца ще си имат бебе, с което да се приберат у дома. Планът е Патриция да износи детето. Желаят го силно. За съжаление губят първото бебе в 6 г.с., а второто - в 8 г.с. Малко по-късно разбират, че Патриция има репродуктивни проблеми, които водят до сериозни усложнения по време на бременностите й. Тя губи още едно бебе. Случва се в 11 г.с., когато сърчицето му спира. Двойката е съкрушена.

"Бях съсипана. Не можех да издържам повече, но знаех, че сме започнали тази битка заедно и трябва да я доведем до край, колкото и да е трудно", разказва Патриция пред австралийска медия. Тогава се срещат с д-р Джон Куварас, който предписва лечение с по 2 инжекции на ден. След повече от 1600 спринцовки и 40 хиляди долара на бял свят на 3 август се появява Лондън О'нийл. Двете майки решават да му направят трогателна фотосесия, на която новороденото е заобиколено от всички 1616 инжекции, които са помогнали да се появи на бял свят. "В края винаги има светлина и просто трябва да имате силата да стигнете до нея", казват за финал Патриция и Кимбърли, като окуражават всички двойки в пътя им към мечтата за бебе.

СНИМКИ: Packer Family Photography и Kimberly Ayn O’Neill

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ