Напишете дума/думи за търсене

Какво се случва в душата на дете, когато татко крещи на мама

Тате, това е едно необичайно писмо. Едно писмо, написано с думи, излизащи от сърчицето ми. От душата на твоето малко детенце.

Скъпи татко, аз наистина те обичам. Често чувам мама да казва, че ти прощава всичко, защото те обича. Обичам те, но не мога да те разбера.

Скъпи татко, често виждам сълзи в очите на мама. Ти я обиждаш, а последният път дори я бутна грубо. Сърцето ми се сви. Мразиш ли ни?

Скъпи татко, знам, че си мислиш, че още съм едно малко човече и не разбирам, но грешиш. Запомням всичко и някой ден това ще се отрази на целия ми живот като възрастен човек.

Скъпи татко, твоята агресия и грубост ще ме накарат да загубя усещането си за това кое е нормално в едни взаимоотношения. Ще ме накараш да не вярвам в любовта. А съм още едно съвсем чисто създание.

Скъпи татко, понякога си мисля, че в теб живеят двама души. Ангелът е онзи, с който играем на криеница и ме дарява с топлата си прегръдка. Смеем се и ми е така хубаво. Но после рзбиваш на хиляди парченца душата ми, когато тормозиш моята мила майка. Не я ли обичаш?

Скъпи татко, аз наистина те обичам, но не те разбирам. Мама е грижовна и добра, посреща те винаги с ласка, чака те с топла вечеря, повтаря ми колко си добър. Но аз се губя в реалността - такъв ли си? Защо тогава я използваш за боксова круша.

Скъпи татко, аз наистина те обичам, но с всяка твоя проява на агресия, оставяш травма в душата ми. Животът ми едва започна, а вече пазя в съзнанието си толкова тежки сцени. 

Скъпи татко, обичаш ли ме? Казваш, че е така. Но тогава защо ми се наложи да пазя с малкото си телце майка ми, за да отнема от твоя удар?

Скъпи татко, обичаш ли ме? Казваш, че е така. Но в моментите, когато стоях на кълбо в стаята си и запушвах уши, не го усещах. Сълзичките ми течаха и чувах ехото от поредния скандал. Да, ти отново я обиди.

Скъпи татко, ако наистина ме обичаш, уважавай моята майка. Готово съм да се откажа от всички лакомства и играчки в замяна на това. Искам само да обичаш и уважаваш мама, защото тя го заслужава.

Скъпи татко, моля те, запази малкото ми сърце здраво, дай ми правилния пример, бъди достоен мъж и баща. Защото има едно дете, в чийто очи си най-добрият дори когато си най-жесток. Защото твоята обида днес ще остане моя болка завинаги.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ