Напишете дума/думи за търсене

Болница дава на децата мини коли, с които да влязат в операция, за да намали страха им

Преминаването през операция може да бъде невероятно стресиращо преживяване за едно дете. Дори най-хладнокръвните родители изпадат в ужас при мисълта каква реакция да очакват.

Малчуганите не разбират какво се случва. Непознатата обстановка ги плаши, а това е допълнено от светлините на операционната, странните облекла на лекарите и липсата на мама и татко. Напълно осъзнавайки това, екипът на болница в Калифорния решава да направи влизането в операционна по-малко стресиращо за малките си пациенти.

Лекарите в медицинския център в Модесто, Калифорния имат мини електрически автомобили, с които децата да се "закарат" сами до операционната зала. Розови за момиче и черни - за момче. Колите са предназначени за пациентите от 2 до 7-годишна възраст и са с невероятен дизайн, пълно копие на оригинални модели за възрастни хора.

"Когато децата разберат, че могат сами да отидат до операционната с малка кола, лицата им грейват в усмивка и се разтопяват. Когато родителите видят това, самите те са успокояват за състоянието на детето си", разказва медицинската сестра Кимбърли Мартинез пред CBS News. Вижте снимките в нашата галерия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ