Напишете дума/думи за търсене

"Някой ден, когато станеш майка, ще разбереш..."

"Някой ден, когато станеш майка, ще ме разбереш" съм чувала от своята майка десетки пъти, когато съм се бунтувала срещу някоя "несправедливост" в моята младежка тогава глава.

"Някой ден, когато имаш дете, ще разбереш" - думите, които мислех, че осъзнавам, но и в същото време звучаха някак далечни и неразбираеми. Какво ли имаше предвид? Преувеличаваше ли?

Докато този ден не дойде...първият ти, мило мое бебе. Сякаш светът спря да се върти, защото го държах в ръцете си. Ти вече бе моят свят. За един миг разбрах наистина какво е имала предвид моята майка.

Мило бебе, някой ден, точно сега...разбирам всяка малка и "незначителна тревога", защото сърцето ми се свива  всеки път, когато плачеш и не знам какво ти е.

Някой ден, точно сега...разбирам какво е чувството, ако те няма до мен дори за 1 час. Още в първите минути усещам липсата ти, защото сякаш са откъснали част от мен.

Някой ден, точно сега...разбирам какво е чувството да те видя как правиш нещо рисковано и сърцето ми подскача от уплах да не се нараниш. 

Някой ден, точно сега...разбирам какво е да мислиш за дори най-фантастичните сценарии за неприятен край на нещо, но все пак...да не можеш да се въздържиш. Защото съм майка и ми се иска да предвидя всичко и да те предпазя от него.

Мило бебе, някой ден, точно сега...разбирам какво е да виждам как растеш и дните, в които ще излизаш и ще чакам да се прибереш невредимо, наближават все повече.

Мило бебе, някой ден, точно сега...разбирам какво е целият ти живот да се побира в очичките на едно друго малко същество, на което самата аз съм дала живот.

Мило бебе, някой ден, точно сега...разбирам какво е едно малко създание да е цялата ми радост, но и в същото време тревога. Искам да те опазя от всичко възможно, но знам, че няма как, а и не би трябвало.

Мило бебе, някой ден, когато пораснеш още малко...и с теб ще имаме онези сцени, в които ще ти казвам "някой ден, когато станеш родител, ще ме разбереш". Естествено, ти няма да разбираш какво ти говоря.

Някой ден вероятно и ти ще ми се ядосваш за прекалената загриженост или всички онези въпроси. Да, някой ден...ще дойде и това.

Малките крачета, на които сега обувам чорапки и целувам, ще те водят на нови места, с нови приятели и нови преживявания. Но тогава аз ще те чакам да се прибереш, за да те прегърна. Докато не те видя на вратата, няма да мога да заспя.

И моля те, някой ден - тогава, ти не ме съди, защото само когато станеш родител, ще разбереш цялата любов, загриженост и страх за сигурността ти, която изпитвам аз към теб сега.

С обич,

мама

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ