Напишете дума/думи за търсене

Важно е да миете ръцете си всеки път, преди да гушнете бебето си

Важно е да миете ръцете си всеки път, преди да гушнете бебето си. Особено през първите няколко месеца от живота му. Това е най-сигурният начин да попречите на бацилите да стигнат до крехката ви рожба.

Не забравяйте, че бебетата са най-уязвими към инфекции, защото нямат силна имунна система. Като родител ще трябва да миете ръцете си наистина много, най-вече след кърмене, смяна на пелени или ходене до тоалетната. Ако имате по-голямо дете, го научете да измива ръцете си със сапун, при това стрателно. Хитър начин е да го накарате да пее песента „Хей ръчички“. Това трябва да отнеме около минута. Така ще сте сигурни, че наистина измива ръцете си добре.
Ако някой от близките ви наскоро е бил болен, не му позволявайте да докосва бебето без преди това да е минал през мивката. Даже е по-добре да мие ръцете си колкото се може повече. Знаете, че когато родите, цялата рода се изсипва на прага ви и иска да гушне новия член на семейството. Преди това да стане, е съвсем логично да поискате от баба и другите посетители, да спазват някои изисквания за доброто здраве на детето.
Повечето хора, особено тези, които имат деца, биха ви разбрали. Ако обаче попаднете на такива, които твърдят, че сте параноичен родител и искате да отгледате детето си под стъклен похлупак, напомнете, че зарази могат да се разпространяват, дори когато няма видими симптоми за тях.
Хитър начин да се справите със ситуацията е като назначите "патрул". Това може да е по-голямото дете или близък роднина. Той трябва да наблюдава посетителите и да следи да не докосват бебето, ако не са измили ръцете си. Освен това ще сменя мръсните кърпи или ще предлага дезинфектант за ръце, който обаче не бива да съдържа алкохол.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ