Напишете дума/думи за търсене

Отекли крака през бременността - какво не бива да ям?

Храната е една от важните предпоставки за поддържането на добро здраве, правилно кръвообращение и предпазване от развитието на заболявания, които поразяват долните крайници.

Важно е да внимаваме какво консумираме през бременността, защото в този период отеклите крака са характерно неразположение. Консумацията на прекалено много сол или натрий е основна причина за задържане на излишни течности в тялото и натрупване на токсини. Препоръчително е да намалите приема на сол, която не идва само от солницата. Безкрайни са броят и видът на храните, които съдържат вредна за здравето доза сол. Можете да откриете различни алтернативи на подправката. Потърсете рецепти и кулинарни решения, които ще доведат до съществено намаляване на присъствието на солта в хранителното ви меню. Следвайте по-здравословна диета, която ще ви предпази от качване на излишни килограми и затлъстяване.

Независимо от задържането на течностите бъдещата майка не бива да намалява приема им. Минимумът е около 1 л. на ден, като при топло време той задължително трябва да е увеличен. Следва да се ограничи консумацията на солени храни.

Препоръчително е бременната да се движи достатъчно и на по-кратки интервали, да не позволява по-продължителни периоди на застой – в изправено или седнало положение, задължително поне вечер да поставя краката си нависоко. От полза са масажите и душовете с по-хладка вода на краката, които подобряват кръвообращението.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ