Напишете дума/думи за търсене

Най-красивото българче е със златен глас

Българчето с поредно отличие

10-годишната Бриана спечели два приза, надви над 650 участници в световен конкурс 

Най-красивото дете в света, което е българче, се оказа и притежател на златен глас!
10-годишната Бриана Петрова се окичи с победата на международен конкурс за млади певци, като спечели първо място в състезанието "Златен глас" в Малта. Българчето спечели призове в две категории - "Филми и мюзикъли" и "Поп и джаз пеене". За всяко направление красавицата трябва да подготви съответната песен по жанр. Невръстната Бриана успява да надвие над 650 участници от 41 държави. Заради усложнената обстановка около коронавируса конкурсът се проведе онлайн, като състезателите трябва да представят пред международното жури репертоарите си.
"Благодарим на нашия вокален педагог Мила Маврова и на международното жури за признанието и високите оценки", написа семейството на Бриана в социалните мрежи.
Това е поредната награда за момиченцето, което не спира да се състезава и да показва разнородните си таланти в родни и международни конкурси. Преди 2 години българчето от Варна бе обявено за най-красивото дете в света, след като спечели златната корона в международния конкурс "Мини Мис Свят", провел се в Солун, Гърция. За да стигне до почетното първо място, Бриана представи програма с български традиционни песни и танци, а накрая завладя напълно журито, след като представи проект за деца в неравностойно положение. Година по-късно, през 2019 г., българчето отново спечели приза "Най-красиво дете в света" на същия конкурс, в който България бе домакин, заради победата на Бриана в Гърция.
Освен че е силна по предметите български език и математика, малката красавица и има няколко хобита - свири на пиано, ходи на уроци по поп и джаз пеене и танцува. Заради това често я наричат "детето чудо" . Въпреки крехката си възраст до момента има завоювани над 60 медала от състезания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ