Напишете дума/думи за търсене

5 важни решения, които всяка бъдеща майка трябва да вземе

Подготовката да бъдете родител не се свежда само до списък с покупки. Има и задачи, с които трябва да се справите. Ето няколко от тях.

 Как ще родите

В днешно време има различни начини на раждане. Най-популярните са естественото и цезаровото сечение. По-малко хора предпочитат да родят във вода например. Решете кое е най-доброто за вас. Не забравяйте обаче, че поради различни проблеми може да се наложи да родите по-рано от очакваното. В такъв случай секциото ще бъде единственият ви вариант.

Креватче или люлка

Когато приберете бебето си от болницата, задължително трябва да имате безопасно място, където да го оставите да спи. Честно казано, то ще може да спи почти навсякъде – в ръцете или на гърдите ви, в столчето за кола и т.н. Но все пак трябва да решите креватче или люлка ще вземете на малчугана. И двата варианта ще ви свършат работа, защото за детето в този период е най-важно да има плоска повърхност.

Педиатър

В който и град да живете, е хубаво да разпитате близките си, които вече са родили доволни ли са те от своя педиатър. Склонен ли е той да бъде на разположение по всяко време в денонощието и дори да прави нощни посещения, за да прегледа бебето. След като съберете достатъчно информация поне няколко седмици преди раждането трябва да сте избрали на кого доктор ще поверите детето си.

Работата

Идва време на всяка жена да излезе в майчинство. Но трябва да помисли кога ще се върне на работа. Някои, особено ако раждат за 2 или 3 път, избират да се върнат още след първата година, а други директно искат да се преориентират професионално, за да имат повече време за детето си. Хубаво е да помислите по този въпрос.

Домът, след като се върнете от болницата

След като се върнете в дома си след раждането, ще сте прекалено уморени, за да готвите, почиствате или пазарувате. Затова прекарайте последните седмици преди раждането, осигурявайки основно почистване на дома си, приготвяйте и съхранявайте подходящи ястия, които няма да се развалят във фризера, изперете дрехите и спалното бельо. Дори е хубаво да платите сметките си за изминалия месец, за да не се занимавате с тях. Разбира се, в тази подготовка задължително трябва да участва и таткото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ