Напишете дума/думи за търсене

Как да "играем" с малко бебе

Въпреки че когато е много малко, бебето не може да държи играчки или да участва в забавления, то би се отегчило и ще е самотно, ако неговите родители не общуват с него през по-голямата част от неговите будни периоди.

Има три основни начини да стимулирате новороденото си. Първо, приемете, че компанията на възрастни е най-доброто забавление за него и намерете различни начини да я осигурите. Сложете неговата люлка или шезлонг например в близост до центъра на домакинската дейност и насърчете всички да се отбият за бързи „разговори“ с бебето. Също така дръжте бебето си до себе си, докато четете или гледате телевизия и си създайте навика да го вземате със себе си, докато чистите къщата.

Второ, разберете, че носенето осигурява идеалната гледна точка за вашето будно новородено. Ритъмът на вашите движения е толкова добър, колкото масаж или танц, а панорамата на живота, която той вижда и чува, докато се разхождате из градината си или нагоре по улицата, е толкова интересна, колкото всеки филм. Затова намерете слинг или кенгуру за бебе, което е удобно за вас и което има добра опора за главата на вашето новородено. В допълнение към това, че осигурява на вашето бебе добро място, от което да вижда света около него, това има и допълнителното предимство да освободите ръцете си за всекидневна работа в къщата, пазаруване на хранителни стоки и други поръчки.

След като умее да вдига главата си само, обикновено около 3 или 4 месеца, опитайте от време на време да обръщате бебето си в слинга, така че гърбът да е към вас и да е обърнато с лице напред, където лесно може да вижда всичко около себе си .

И накрая, дайте на новороденото си бебе много различни неща, които да разглежда. Един лесен начин да направите това е да преместите детското креватче или бебешка люлка от едно интересно място на друго - да речем до прозореца. Първоначално то няма да може да види нищо интересно, но с времето ще се наслади на деликатната игра на сенки, които вашите щори на прозореца отразяват върху близката стена, ярка завеса, която нежно пърха в бриз и разнообразните форми и цветове на голямо стайно растение или дърво или храст на открито.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ