Напишете дума/думи за търсене

Люлка или бебешко креватче за новороденото бебе?

Това е въпрос на лично предпочитание, но люлката има някои предимства за новороденото бебе.

Когато е мъничко, то може да се чувства по-уютно в люлка, отколкото в креватче в голям размер. То може да се усеща особено некомфортно в детско легло без допълнително спално бельо - като одеяла или юргани, които не се препоръчват за вашето спящо бебе, защото повишават риска от Синдром на внезапна детска смърт.

Можете също така да оцените малкия размер на люлката и кошчето в сравнение с детското креватче. Ако пространството е ограничено, това улеснява бебето ви да спи в една стая с вас. Това също така улеснява вечерите за кърмещите майки.

Преносимостта е друго предимство на люлката или кошчето. Много от тях са направени за лесно преместване в друга стая, така че бебето ви може да подремва в една стая през деня и да спи в друга през нощта.

Ако използвате люлка или кошче, уверете се, че е добре поддържано отдолу, за да не може да се преобърне. Също така трябва да има широка основа, за да не се наклони, ако някой се блъсне в нея. Имайте предвид ограниченията на производителя по отношение на теглото и размера, като не забравяйте да преместите бебето си в детско креватче, когато то е твърде голямо за по-малкото легло.

Ако не можете да намерите указанията на производителя - тъй като вашата люлка е втора ръка например - ограничение от 20 килограма е напълно разумно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ