Напишете дума/думи за търсене

Методи за лечение на безплодие с 83% успех

Медиците от Biotexcom с уникални авторски техники дават надежда и на пациенти, опитвали всичко

Репродуктологията се развива бързо. И това, което беше присъдата вчера, днес се лекува. Специалистите от клиника Biotexcom (Украйна) избират „правилния ключ“ за всеки отделен случай, благодарение на който постигат толкова високи резултати - 83% успешни програми.

Biotexcom практикува донорство на яйцеклетки, донорство на митохондрии, слагане на ембриолепило и други алтернативни методи за лечение на безплодие. Освен това тук всеки репродуктолог има уникални авторски права, като например автотрансплантация на ендометриума. Какво представлява всеки метод?

Донорство на яйцеклетки

Клиниката извършва над 1500 ембриотрансфера на донорски яйцеклетки годишно, 83% от които са успешни. Как Biotexcom постигна такива показатели?

Първо, благодарение на висококачествените и свежи яйцеклетки. Донорите на клиниката са млади - средно на 22-24-годишна възраст, здрави - щатните терапевт и психолог се грижат за това. Донорът трябва да има собствени здрави деца и да води здравословен начин на живот.

Базата данни на донорите на Biotexcom съдържа повече от 1000 участници с постоянна ротация.

Донорство на митохондрии

Процедурата се нарича още подмладяване на яйцеклетките. Донорството на митохондрии е надеждата за пациентите на около четиридесет да раждат дете, генетично свързано с тях. Преди няколко години за много пациенти това беше нещо като фантазия. Днес репродуктолозите на Biotexcom обогатяват „уморените” стареещи се яйцеклетки с митохондриите на млад здрав донор.

Митохондриите са органели, които осигуряват енергия на клетката. Това е много символично, защото на израза „часовникът тиктака“ вече може да се отговори „аз просто ще сменя батериите в него“.

Ембриолепило

Това е асистирана репродуктивна технология, чиято същност е криптирана в името й. Ембриолепило е „лепилото“ за ембриона. При ембриотансфера лекарят използва специално вещество, което задържа ембриона и му позволява да се имплантира по-дълбоко в лигавицата. Процедурата е подходяща за тези, чиято матка отхвърля ембриони поради ниска рецептивност.

Автотрансплантация на ендометриума

Но когато ендометриум изобщо отсъства, тогава се прилага по-сериозна техника. Лекарят намира една или две здрави клетки на базалния слой на ендометриума в маточната кухина, култивира семейство клетки в лабораторията и го трансферира в маточната кухина.

Процедурата дава надежда за имплантация и износване на детето самостоятелно за тези, за които алтернативата е само осиновяване или сурогатно майчинство.

Ембриодиагностика

Ако имате дълга история от неуспешни бременности, генетичната диагностика на ембриона може да бъде точно решението на проблема ви. Еволюцията работи така, че тялото ни отхвърля повечето от ембрионите с генетични аномалии. Обаче има решение – проверка на ембриона за генетични аномалии още преди трансфериране в маточната кухина.

Лекарите и ембриолозите на Biotexcom имат научна степен от международна класа и редица авторски изследвания в областта на репродуктивната медицина. Всяка година тук се въвеждат нови методи, които дават надежда на пациентите, опитвали всичко.

Какво прави процедурите още по-ефективни?

Колкото и банално да звучи - покой, спокойна атмосфера и подкрепа. Всичко това е особено ценно, ако сте на лечение в друга държава. Biotexcom има отдел, координиращ двойки от България. Мениджърите знаят български език, разбират спецификата на страната, вече имат голям опит в оформяне на документи и „утъпкани пътеки“ до българското посолство. Те ще ви помогнат с пристигането, ще организират настаняването, ще ви посрещнат в клиниката и ще ви придружават на всички етапи на лечението.

Ще бъдете настанени в хотела, собственост на Biotexcom или в отделни апартаменти, които се обслужват от служителите на компанията. Всеки тип настаняване предполага пълноценна храна, пълно хотелско обслужване, помощ от детегледачки и педиатър.

Клиниката Biotexcom се намира в столицата на Украйна - Киев. Клиниката работи повече от 10 години и през това време се е утвърдила като уникален център, в който поемат най-трудните случаи и помагат на вече загубили надежда.