Напишете дума/думи за търсене

Бременна с Covid-19 ражда в кома. Ето първата й среща с бебето след 3 месеца (Видео)

Келси Таунсенд е била бременна в 39 г.с., когато се тества за Коронавирус и е позитивна. Това се случва през октомри миналата година.

Първите симптоми са били обичайни - загуба на обоняние и вкус. Нейният съпруг - Дерек Таунсенд, както и тяхната 8-годишна дъщеря Пейтън, също се оказват заразени. За разлика от тях двамата обаче, Келси започва да се влошава, вместо да се подобрява.

Дерек взима нещата в свои ръце и завежда съпругата си в болница. Изписана е бързо след подобрение, но на 4 ноември се налага да се върнат отново в лечебното заведение. "Рано сутринта забелязах, че лицето й няма цвят. Затова веднага я заведох в Университетската болница в Мадисън (Уисконсин, САЩ). Количеството на кислород в кръвта беше животозастрашаващо ниско", разказва съпругът й.

Терминът е дошъл, а в същото време състоянието на родилката е много тежко. След дълго обсъждане докторите решават да я поставят под изкуствена кома, за да извадят бебето, а след това да се борят, за да я спасят.

Келси дава живот на здраво момиченце на 4 ноември. Наричат я с името Луси. След този ден жената е изведена от комата и прекарва 75 дни на кислороден апарат. През цялото това време тя не може да бъде в една стая с близките си, нито да докосне новороденото си бебе. Вижте в следващото видео емоционалната среща между майка и бебе близо 3 месеца след раждането.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ