Напишете дума/думи за търсене

Горд татко засади гора

Гъста гора ще има край язовир "Копринка" след години

Благородна инициатива след първия плач 

Ивайло Пенчев отпразнува раждането на дъщеря си с 200 дъба

 Вместо с шумен купон и наздравици горд татко отпразнува раждането на дъщеря си със засаждането на гора.

Ивайло Пенчев от Казанлък решава да избяга от клишираните празненства и да отбележи един от най-важните мигове в живота си с нещо ползотворно. Той се свързва с инициативата "Гората.бг" и горското стопанство в Казанлък, за да му съдействат за кампанията. Едните му осигуряват 200 дръвчета от вида дъб цер, а другите съдействат с парцел близо до язовир "Копринка", който да бъде превърнат в гора. Горските служители осигурили и мечове Колесов, с които да улеснят засаждането. Идеята на Пенчев се харесала на мнозина негови близки и приятели, които с удоволствие се включили в залесяването.

"Роди ми се дъщеричка и реших да събера приятелите ми и да засадим дръвчета. Свързах се с прекрасни хора, които ми изпратиха дръвчета - дъб цер. След това говорих и с горското стопанство, които ми дадоха разрешение за залесяване на един парцел близо до язовир "Копринка". Намерих туби за поливането на дръвчетата. Толкова е просто! Стига човек да има желание! Благодаря на всички близки хора, които се включиха", заяви щастливият татко. Той се надява един ден детето му да тръгне по неговите стъпки и да се научи да уважава природата.

"Засадихме над 1 милион дървета през миналата година, буквално в цяла България, с участието на над сто хиляди доброволци! Вече 8 години засаждаме гори, дървета, бъдеще, добрина и надежда. Имаме вече над 300 000 дарени дръвчета, в над 200 общини и хиляди населени места, както и медоносни дървета (над 365 000) в подкрепа на пчелите и пчеларите. Всички кампании и действия на инициативата са чисти, напълно безкористни, аполитични и безплатни за участниците", уточниха от инициативата, която помага на Ивайло да реализира идеята си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ