Напишете дума/думи за търсене

Лошата ерекция, невъзможността да се постигне и поддържа ерекция, липсата на ерекция или преждевременната еякулация са сексуални дисфункции, които правят невъзможно да има задоволителен сексуален живот. Еректилната дисфункция също допринася за по-ниско самочувствие и понякога дори води до депресивни състояния при мъжете. По този начин поддържането на сексуална активност гарантира не само соматично здраве, но и психическо здраве. Мъжете с еректилна дисфункция най-често посягат към наличните в аптеките лекарства и хранителни добавки, които допринасят за подобряване на мъжката потентност. Аргинин има положителен ефект в това отношение. Тогава възниква въпросът как L-аргининът действа върху ерекцията и либидото? Как да го дозираме?

Какво е Аргинин и как влияе на потентността?

Аргининът е органично химично съединение, принадлежащо към групата на относително екзогенните аминокиселини. Това означава, че той е от съществено значение и се синтезира естествено в човешкото тяло. Аргининът участва в трансформациите на азот - както в азотния трансфер в урейния цикъл на Krebs, така и в синтеза на креатинин. Освен това участва в синтеза на биологично важни съединения, които включват креатин, орнитин и цитрулин. Трябва да се отбележи, че нивото на биосинтез на аргинин зависи от приема на подходящи количества.

Аргининът има благоприятен ефект върху мъжката потентност. Азотният оксид се произвежда естествено от L-аргинин, който играе огромна роля за поддържане на сексуалната активност на подходящо ниво. В този смисъл азотният оксид допринася за правилния тонус на кръвоносните съдове, като по този начин влияе благоприятно на кръвното налягане и вазодилацията. L-аргининът - като предшественик на азотен оксид - допринася за повишеното производство на това съединение в организма. Това се превежда директно в отпускането на мускулната тъкан в кавернозните тела на пениса. В резултат влияе на по-добрия приток на кръв към пениса, като по този начин позволява на мъжа да постигне пълна, силна ерекция, необходима за задоволителен секс.

Трябва да се отбележи, че основната причина за еректилната дисфункция е отслабеното кръвоснабдяване на пениса, а L-аргининът от своя страна се счита за едно от най-ефективните вещества, които естествено укрепват ерекцията. Освен това си струва да се отбележи, че L-аргинин не само подобрява ерекцията, но също така има положителен ефект върху плодовитостта при мъжете. Аминокиселината допринася за увеличеното производство на сперматозоиди, както и за количеството и подвижността на сперматозоидите.

L-Аргинин и либидо - предшественик на азотен оксид. Това означава, че аминокиселината увеличава производството на това съединение в тялото, причинявайки отпускане на мускулната тъкан, включително в кавернозното тяло на пениса. В резултат на това има увеличен приток на кръв към мъжките репродуктивни органи. Следователно трябва да се отбележи, че по-доброто кръвоснабдяване на пениса води до повишена чувствителност към сексуални стимули. В този смисъл L-аргининът не само подобрява потентността, но и позволява да се постигне пълна ерекция, но също така увеличава интензивността на усещанията по време на полов акт при мъжете. Поради тази причина се смята, че аргининът подобрява либидото.

Каква е Дозировката на Аргинин за потентност?

Аргининът има положителен ефект, тъй като допринася за по-силна ерекция, допълнително засилвайки усещанията по време на полов акт. Възниква обаче въпросът колко L-аргинин трябва да се използва за подобряване на потентността. Оптималната дневна доза е от 3 до 8 грама аргинин. И все пак тази доза зависи от телесното тегло на мъжа, както и от индивидуалните нужди на тялото от тази аминокиселина. Освен това трябва да се помни, че дългосрочният прием на аргинин под формата на хранителна добавка в увеличени дози може да допринесе за появата на странични ефекти. В този смисъл трябва да се спазват стандартите за дозиране на аминокиселината.

Кой Аргинин да изберем за потентност?

Аргининът е аминокиселина, която се произвежда от човешкото тяло, но в ограничени количества. Поради тази причина е необходимо да се добавя с помощта на храна. Млечни продукти, бобови растения и ядки - особено лешниците и орехите са богат източник на аминокиселината. Освен това аргининът може да се намери в домашни птици и червено месо, риба, както и в пилешки яйца и кафяв ориз. Тази аминокиселина присъства в много храни, но в ограничени количества. Следователно самото снабдяване на аминокиселината посредством храна може да се окаже недостатъчно. Поради тази причина в случай на недостиг на аргинин в организма си струва да потърсите аминокиселината под формата на хранителни добавки. Трябва да се отбележи, че добавките с аргинин са лесно достъпни, и то на ниска цена.

Импотентността е сравнително често срещан проблем сред мъжете. Сексуалната дисфункция се проявява чрез липса на ерекция или еякулация въпреки сексуалната възбуда. Има различни причини за еректилната дисфункция. Затова мъжете, преди да посегнат към лекарствата и добавки за потентност, трябва да открият източника на проблема с ерекцията. Понякога може да е достатъчно да промените хранителните навици и да вземете подходящи добавки без рецепта, които ще облекчат проблема.