Напишете дума/думи за търсене

Какво общо имат тренировките във фитнеса и опитите за забременяване?

СНИМКА: SELF Magazine

Влияе ли физическото натоварване на овулацията ми? Този въпрос си задават много бъдещи майки. Ако тренировките са начин на живот за вас - няма място за притеснение.

лекото натоварване при спортно занимание, с което сте свикнала да се занимавате, няма да наруши цикъла ви. Ако сте запалена по спорта и имате изваяно тяло и много ниско ниво на мазнини в тялото си, това обаче може да е проблем. При жените атлети овулацията понякога липсва. Но това не е често срещан случай, така че няма защо да се притеснявате.

Ако пък не тренирате често, може би е добра идея да добавите малко повече активност в живота си. Достатъчни са и 30 минути ходене на ден. Със започването на режим на упражнения си гарантирате здраво и стегнато тяло и след раждането.

И все пак е хубаво да си почивате повече в периода, когато сте в овулация и правите опити за бебе. Не се претоварвайте много в този период, ако не сте свикнала. Не е лоша идея да потърсите информация за йога класове, които ще ви помогнат да се фокусирате върху спокойствието на духа си и ще премахнат стреса. Една от основните причини за трудно забременяване при липса на медицински пречки е напрежението. Много двойки, които искат да станат родители, се фокусират прекалено много над целта си и така несъзнателно се отдалечават от двете чертички.

Следете овулацията си, но не превръщайте темата в мания. Бъдете спокойна и вършете всичко с удоволствие, а не за норматив. Така съвсем скоро ще видите положителния тест пред себе си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ