Напишете дума/думи за търсене

Защо витамин D е толкова важен за детето

СНИМКА: gurgle.com

През лятото имаме възможност за безкрайно дълги игри в парка, които да осигуряват на малчугана не само забавление, но и така важния за него витамин D. Защо обаче той е толкова необходим и как може да се набави?

Децата се нуждаят от витамин D за изграждането на здрави и силни кости и зъби. Липсата му може да доведе до проблеми в устната кухина, както и други, които да наложат посещение при ортопед. Половината от майките смятат, че витамин D може да бъде намерен в продукти, като портокаловия сок. Така е, но все пак не пренебрегвайте лъчите на слънцето дори и през студените месеци и се възползвайте във всеки удобен случай от тях.

Витаминът е много важен за бременните жени. При тях количеството на прием дори трябва да бъде по-голям. Той помага за изграждане на здрава имунна система и предпазва от настинки и вируси.

Препоръчително е всички бебета и малки деца - от 6 месеца до 5 годинки, да бъдат снабдявани с необходимото количество витамин D, за да бъдат предпазени от разболяване.

The government recommends all babies and young children between six months to five years should take a vitamin D supplement.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ