Напишете дума/думи за търсене

Пречи ли кафето на забременяването?

Това е въпрос, който вълнува много жени. Последни проучвания показват, че има връзка между зачеването и консумацията на кофеин.

Учените казват, че е разумно да се консумира между 200 и 300 мг кофеин на ден, за да не се тревожите за влиянието му върху забременяването. Това се равнява на около 7-8 малки кафета на седмица или иначе казано - 1 късо кафе на ден. Препоръчително е да не го пиете чисто, а с мляко или сметана. Все пак най-доброто решение е да го спрете напълно, ако не сте пристрастени и не е жизнено важно за вас да го консумирате.

Кафето влияе и на нервната система. Когато сте уморена, една чаша от течността може да ви заблуди, че имате достатъчно енергия за още и още работа. Така изтощавате организма си и го подлагате на непосилен стрес. От своя страна стресът пречи на забременяването. Не е чудно, че най-лесно забременяването се случва, когато не очаквате. Така е, защото в тези моменти сте спокойна и не съсредоточена над задачата. Ключовата дума тук е спокойствие.

Прекомерната консумация на кафе, енергийни напитки и алкохол ни прави неспокойни. Ето защо в този най-важен период от живота ви е важно да се погрижите за себе си, като намалите кофеина и си осигурите възможно най-много почивка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ