Напишете дума/думи за търсене

Принц Хари: Имам момче, на Луната съм от щастие! (Обзор)

Принц Хари обявява раждането на сина си.

Меган Маркъл роди бебе 3,260 кг, още не са измислили името. Бащата присъствал на раждането

“Имам момче, на Луната съм от щастие”, обяви принц Хари вчера.

Британците вече бяха започнали да губят търпение, когато дойде дългоочакваната вест. По последни данни преди раждането бебето е било преносено поне с 1 седмица.

Херцозите на Съсекс - принц Хари и американската му съпруга Меган Маркъл, станаха родители на момче, а преливащият от щастие баща обяви, че детето и майката се чувстват изключително добре.

Принцът благодари на всички хора за подкрепата по време на бременността на Меган. И призна, че самият той вибрира от щастие, че е изключително горд с жена си и е готов да умре за сина си.

Херцогът добави, че двамата с Меган все още мислят как да нарекат момченцето.

Бебето тежи 3,260 кг, разкри в. “Дейли мейл”. Родилните болки започнали много рано сутринта, а

бебето се

появило в 5,26 ч

местно време и

е зодия Телец

Майката на Меган била заедно с нея в семейния дом Фрогмор Котидж край Уиндзор. Това уточнение подсказва, че Меган е родила не в болница, а у дома, каквото бе желанието ѝ. Тя държеше също така бебето да се появи на бял свят по естествен начин.

“Не съм присъствал на много раждания. Това ми е първото. Беше направо невероятно. Всеки баща и родител ще ви каже, че неговото бебе е най-прекрасното, но това малко същество наистина заслужава да умреш за него”, каза принц Хари, цитиран от “Дейли мейл”. Той многократно повтори, че е на седмото небе от щастие. От Бъкингам потвърдиха по-късно, че принцът наистина е присъствал на раждането.

Кралица Елизабет Втора е очарована от новината, стана ясно от изявление на Бъкингамския дворец. Това е нейното осмо правнуче.

Глашатай разгласява пред замъка Уиндзор, че херцогинята на Съсекс е родила момче.
Глашатай разгласява пред замъка Уиндзор, че херцогинята на Съсекс е родила момче.

Британските вестници припомнят, че

полът на детето

е бил изненада

за принц Хари и

за Меган,

които не са искали да го знаят предварително. Всички британци бяха започнали да го наричат “бебето Съсекс”. Новороденото ще е седмо по линия на наследяване на трона след дядо си Чарлз, чичо си Уилям и неговите три деца и баща си Хари. То

няма да носи

титлата принц, а

ще бъде граф

на Дънбартън

Ще е двоен гражданин, тъй като автоматично придобива американско гражданство благодарение на майка си, посочва Би Би Си.

Меган искала майка ѝ Дориа Регланд да бъде непременно до нея по време на раждането. Затова тя долетяла от Лос Анджелис, където живее, още преди месец. Дориа временно разпуснала курсовете по йога, които води, и наела гледач за кучето си.

Принц Хари пък първо бе насрочил, но после се наложи да отмени част от пътуването си в Холандия, което трябваше да се състои на 8 и 9 май. Очаква се все пак той да осъществи визитата и на 9-и да бъде на вечеря в Хага по повод благотворително събитие за ранени войници.

Принц Хари и Меган сключиха брак на 19 май миналата година пред 600 гости. Те

съобщиха, че

тя е бременна,

през октомври

миналата година Това стана на сватбената церемония на принцеса Юджени, дъщерята на принц Андрю, с Джак Брусбанк. Херцозите на Съсекс бяха обявили предварително, че ще държат раждането на бебето да остане нещо много лично, така че то няма да бъде представено публично, както е прието в британския кралски двор. И лейди Даяна, майката на Уилям и Хари, и херцогинята на Кеймбридж Кейт излизаха от болницата с бебетата си и ги представяха на медиите и на феновете си. Меган обаче къса с традицията. Отсега е ясно, че

снимки на

момченцето

ще бъдат

разпространени

в следващите

дни,

но представяне на живо пред поданиците няма да има.

Меган Маркъл се чувствала добре.
Меган Маркъл се чувствала добре.

Новите родители щели да скъсат и с друга традиция - няма да наемат жена за гледане от Великобритания, защото Меган настоявала бавачката да е от САЩ.

След обявяването на новината премиерката на Великобритания Тереза Мей написа в туитър: “Поздравления за херцога и херцогинята на Съсекс за появата на тяхното момченце. Желая ви много щастие.” Архиепископът на Кентърбъри, който венча двойката, добави: “Нека Бог благослови новото семейство с любов, здраве и щастие.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ