Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 4

СНИМКА: health.com

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 4:

Поздравления! Ако вече знаете, че сте бременна, значи сте го открила по-рано, отколкото повечето от жените. Сигурно сте развълнувана и все още свиквате с идеята, че ще си имате бебе. Във всеки случай не би трябвало да се чувствате физически по много по-различен начин от обикновено. Или поне засега.

Първото нещо, което трябва да направите в 4 седмица, е да се уверите, че имате сигурен лекар, на когото вярвате. Това е важно, защото специалистът ще е с вас през следващите още 8 месеца.

В четвърта седмица вашето бебе е голямо колкото грахово зрънце. Почти микроскопично. В момента то е като една малка топка, съставена от клетки и единственото, което прави, е да се подготви за настаняване в новия си дом - вашето коремче. То се подготвя и за всички значими за развитието му промени, които ще се случат през следващите 6 седмици. През тях то ще се оформи значително.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ