Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 6

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 6:

Все още сте в начален стадий на бременността си и може би нямате силно изразени симптоми, които да ви причиняват дискомфорт. Най-силно в този момент ще усещате умората, защото тялото ви все още се опитва да свикне с промяната в хормоните ви.

Още през миналата седмица би трябвало да сте започнала да усещате напрежение в гърдите. Сега обаче със сигурност няма да ви се вярва с каква скорост те се подготвят за предстоящото кърмене. Забележете как ареолите на зърната ви стават по-тъмни. Причина за това е хиперпигментацията, заради която се появява и тъмната линия под пъпа през бременността. 

Ако до миналата седмица не сте имала гадене, то е много вероятно през тази да усетите, че ви се гади сутрин. Не се тревожете и пийте повече вода, за да не се обезводните. Хапвайте храни, които нямат силно изразена миризма. Избягвайте и пътуването с кола.

Други нови симптоми, които могат да се появят през 6-а седмица са газовете, промяната в настроението и усиленото потене. Не се тревожете. Всичко това е временно явление.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ