Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 21

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 21:

През тази седмица е хубаво да ограничите лютивата храна и подправките. Така ще избегнете газовете и проблемите със стомаха. Хранете се балансирано и приемайте повече свежи храни, които не са обработени. Това ще ви помогне и по-лесно да изхвърляте вода от организма си.

Възможно е след тази седмица да имате лактация от гърдите. Това се случва, защото бюстът ви се подготвя за кърменето. Не се притеснявайте, напълно нормално е! За да ви е по-спокойно, можете да си купите тампончета, които да слагате върху зърната в сутиена. Така те ще попиват секрета и няма да изцапат дрехите ви и да ви поставят в неудобна ситуация.

Възможно е и да започнете да се оплаквате от сухота в кожата. Мажете се с лосиони и крем против стрии. Не забравяйте да хидратирате и кожата на лицето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ