Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 27

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 27:

През тази седмица бебето ви е с големината на маруля. В момента то не просто става все по-оформено с всяка изминала седмица, а и става по-умно, защото мозъкът се развива с огромни темпове.

Наред с това обаче, вие започвате да имате и все по-силно изразени симптоми. Един от тях е болката в гърба, която вероятно изпитвате. За съжаление точно в момента няма как тя да бъде облекчена с медикаменти, но за сметка на това можете да изпробвате някои природни методи - като компрес с чай от лайка на болното място. Старайте се да си почивате повече и да не вдигате тежко, за да не усложните положението. Погрижете се и нощем да спите по удобен начин. Голяма част от тежките случаи на болки в гърба през бременността се дължат и на неправилна позиция на тялото нощем. Добра идея е да сложите възглавница зад гърба си, която да го подкрепя при въртене.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ