Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 30

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 30:

През седмица 30 от бременността сънят се превръща в истинско предизвикателство. Е, разбира се, не при всички бъдещи майки, но при една голяма част. Ако сте от късметлийките, които се радват на спокоен сън - честито! Ако пък е обратното, то трябва да знаете, че главен виновник за това неразположение са хормоните. 

С наближаването на термина се увеличават и страховете ви за предстоящото раждане - чудите се дали всичко ще бъде наред, ще успеете ли да стигнете в болницата, когато трябва, ще ви боли ли и куп други. Успокойте се! Всичко ще е наред! Ако имате опасения за отиването до болница, си направете един импровизиран "тест дравй" и вижте колко време ще ви е нужно. Това ще успокои напрежението. 

Възможно е през този период да усещате топли вълни, придружени с потене. За да избегнете това, е хубаво да ограничите тежката, мазна и люта храна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ