Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 33

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 33:

До 33-та седмица от бременността си вече би трябвало да сте качила по-голямата част от килограмите. Разбира се, най-осезаемо е наддаването през последните няколко седмици, така че със сигурност ще наддадете с още поне 2-3 кг от сегашното си тегло.

Ако симптомите ви в момента могат да се обобщят е една дума, то тя ще е дискомфорт. Най-вероятно това ще е и причина за липса на желание за секс. При някои бъдещи майки обаче не е така и продължават с интимните контакти чак до края на деветия месец. Ако и вие сте от тях и се чудите дали това е добре за бебето е най-хубаво да се консултирате с лекаря, който следи бременността ви, за да ви каже дали сексът е позволен във вашето състояние според разположението на плода. Имайте предвид, че е възможно след такива активности да изпитате стягане и Бракстън Хикс контракции. Не се стряскайте, нормално е.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ