Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 38

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 38:

Бебето чука на вратата! Ако изпитвате чувство на вълни, които ви обливат нагоре и надолу по краката и интимната зона, не се стряскайте! През седмица 38 бебето ви се настанява наистина много ниско долу, защото се подготвя да излезе на бял свят. Това означава, че така то засяга някои от нервните ви окончания, които се намират там долу и ви кара да се чувствате леко странно.

Към това трябва да прибавим и факта, че в момента сте свръх чувствителна и имате контракции, които стават все по-изявени. Съветът ни е да се стараете да си почивате колкото се може повече, за да притъпите някои неприятни усещания, които съпътстват края на всяка бременност. Лошата новина е, че няма как да се отървете от чувството, че сте като балон, защото в момента наистина не ви е леко да носите цялата тази тежест. Скоро обаче това ще е в миналото и ще се върнете полека към нормалния си живот.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ