Напишете дума/думи за търсене

Моята бременност: седмица 40

СНИМКА: npr.com

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Моята бременност по седмици", в която ще можете да следите какво се случва с вас и плода през всеки един период до раждането.

Можете да ни разкажете за своята бременност чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 40:

Честито! Ето че дойде и дългоочакваният момент на термина. Официално бебчето ви е приключило своето развитие и може би в близките дни ще постъпите за раждане в болница. 

40 гестационна седмица е краят на вашата бременност. Костите и черепа на бебето все още не са достатъчно твърди, което дава предимство за минаване през тесния родов канал. То вече е натрупало достатъчно мазнини, за да може да поддържа нормална телесна температура след като се роди. Имунната система не е образувала антитела, което означава, че бебето трябва да се пази от всякакви инфекции след като се роди. Вашата кърма е тази, която ще му осигури необходимите антитела за справяне с инфекциите и болестите. И по-точно коластрата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ