Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 48

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 48:

Точно така, както тече с пълна сила говорното развитие на бебето ви, така можете да започнете да го учите и на първите маниери, защото вече преминава към детска възраст. Задължително включвайте в речника си "моля" и "благодаря", когато се намирате до бебето. Също така е хубаво да му покажете и първите стъпки към събиране на играчките. Достатъчно е просто да го помолите да ви "помогне" да сложите всичко в коша за играчки преди сън.

През тази седмица може би ще забележите и нещо друго - смучене на палеца. Това е начин бебето ви да се успокоява само. Ако засмукването на палеца ви притеснява, му давайте биберона всеки път, в който забележите, че ръчичката е в устата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ