Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 42

СНИМКА: http://ciaranmahoney.me/category/life/photos

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 42:

Да давате на детето си едновременно пространство и любвеобилност може да се окаже наистина сложна задача. Детето на тази възраст започва да проявява независимостта си по-силно от всякога. Както и смелостта си. Достатъчно е само да му кажете, че нещо е опасно, за да се доближи максимално близо до него.

На тази възраст ще срещнете и първите сериозни трудности в уж обичайното досега спане следобяд. Каквото и да направите, за да сложите детето да си легне, то ще започва да намира нови и нови интересни неща, които да прави в същия момент. Възможно е дори да се стигне до плач и крясъци, когато вижда, че нещата не се случват така, както то очаква. Бъдете твърда и последователна, ако сте решила да продължите процеса със спане следобяд.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ