Напишете дума/думи за търсене

Кога да купя първите обувки?

Бебето ми е на 8 месеца и вече обича да стои право с помощ от моя страна. Сега ли е подходящият момент да започна приучаване към носене на обувки?

Всяка майка си е задавала този въпрос. Вълнуващо е да видите своето бебе да се подготвя за първите си стъпки, но изчакайте с първия чифт обувки, докато започне да ходи. Те са предимно за защита на краката на бебето, особено при ходене на открито. Обуването на обувки по-рано няма да помогне на детето ви да се научи да ходи по-бързо или по-добре.

Всъщност моделите с твърди, негъвкави подметки могат да го затруднят да се научи да ходи, защото ограничават естественото движение на краката. Чифт чорапи или обувки за прохождане са подходящи. А какво да правим, когато настъпи моментът и детгето ни вече е проходило?

СНИМКА: Rakesh Sitnoor
СНИМКА: Rakesh Sitnoor

Когато се пробват обувки, детето трябва да е право, иначе пръстчетата се свиват и купуваме по-малък номер.

Добре е да има един пръст разстояние до върха на обувката. Най-добре накарайте детето да стъпи върху лист твърда хартия и очертайте стъпалото. Ако отпечатката влиза свободно в обувката, тя е идеална.
Прибавете "аванс" поне 10-12 мм. към очертанието за свобода на крачето.

Можете ли да вземете използвани обувки от друго дете? Попринцип не се препоръчва, защото обувката е приела формата на крака на предишния собственик, но може, ако подметката е идеално запазена. Ако петата й е изтъркана от едната страна означава, че предишният собственик е стъпвал накриво и е деформирал обувката. Тя от своя страна ще деформира крачето на вашето дете.

Внимавайте със стелките, те се носят само по изрична препоръка от ортопед. Не се лъжете от рекламите - стелките нямат място в обувките на детето. Детският крак не се нуждае от допълнително насочване и повдигане, нуждае се от свобода. Със стелки рискувате да принудите детското краче да приема погрешна стойка в обувките.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ