Напишете дума/думи за търсене

Как да избера най-добрите мокри кърпички за бебето

След като имате бебе, кърпичките се превръщат в способ, без който не можете да живеете.

Въпреки това, те често се пропускат в списъка за пазаруване преди появата на новия член от семейството. Едва след като се роди и започнете да сменяте памперси, разбирате, че трябва да имате кърпички под ръка по всяко време.

Някой може да си помисли, че процесът на избор е лесен, но има няколко неща, които трябва да имате предвид, докато купувате кърпички за вашето бебе и ги използвате. Те се предлагат в различни видове и марки: ароматизирани, без аромат, плътни, изключително плътни, хипоалергични и други.

Ако вашето малко дете има свръхчувствителна кожа, трябва да изберете такива без аромат, тъй като противното може да предизвика дразнене. Следете какво има в бебешките кърпички. Винаги е най-добре да изберете тези с по-малко съставки, за да са максимално чисти.

СНИМКА: Matt Walsh
СНИМКА: Matt Walsh

Колко често е безвредно да използвате бебешки кърпички?

Ако ги използвате често, трябва да изберете нещо възможно най-естествено. Никой не иска да натоварва кожата на бебето си с химикали. Едно новородено се нуждае от поне 8-10 смени на пелените дневно и по време на всяка ще използвате 1-2 кърпички. Най-хубаво е да се спрете на вид, изработен само от памук и вода, т.е. с 99% вода.

Не прекалявайте с употребата и ги използвайте само когато сте навън. Ако се намирате в домашни условия, измивайте дупето на бебето, когато сменяте памперса. Така ще предотвратите обриви и задържане на мръсотия в пелените.

Какво да избягвам?

Избягвайте продукти, които съдържат вредни съставки като: парабени (или всяка съставка, завършваща на парабен: етилпарабен, метилпарабен или пропилпарабен), натриев бензоат, полисорбат 20, сулфати, фталати и други подобни, тъй като те могат да предизвикат алергична реакция.

Мога ли да използвам бебешки кърпички върху лицето на бебето?

Да, можете да използвате бебешки кърпички, за да избършете лицето на бебето си, когато то плюе или повърне, но винаги е най-добре да се придържате към видове без аромат. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ