Напишете дума/думи за търсене

Тиква със сини сливи

Източник: Unsplash

Необходими продукти:

1 тиква

500 гр. боб

3 стръка праз

1 ч.ч. сушени сини сливи

5 листа салвия

1/3 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. олио

Начин на приготвяне:

Заливате боба със студена вода, за да набъбне за няколко часа или една нощ. Прецеждате водата, наливате нова, слагате да заври, а след като като заври я изливате и наливате нова вода, след което варите до готовност.

Избирате не много голяма тиква. Разрязвате я, почиствате добре от семките, намазвате с част от олиото, поръсвате със сол и с черен пипер, поставяте я в тава, в която има положена хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути.

Докато тиквата се пече, почиствате и нарязвате праза, като го задушавате в останалото олио. След като празът омекне, добавяте боба, както и нарязаните на ситно обезкостени сини сливи. Добавяте 1/2 чаена чаша вода или пък бульон и оставяте да поври за 10 минути, като разбърквате.

Добавяте нарязаната на ситно салвия и отново бъркате. Пълните изпечената тиква със сместа с боба и връщате във фурната за още 10 минути. Може да сервирате ястието, както топло, така и студено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ