Напишете дума/думи за търсене

Научете детето да яде осъзнато възможно най-рано

Свикнали сме да имаме 3 основни хранения през деня.

От години диетолозите твърдят, че 5 по-малки е по-добрият вариант. Това работи чудесно и при децата. Добавете втора закуска и следобеден чай. Не е необходимо да е нещо голямо. Няколко сушени кайсии, ябълка или плодово пюре също са храна. Разпределете вечерята на две хранения – първо супа, а второто предложете след час или два. Детето няма да бъде обезкуражено от размера на порциите и ще се храни с по-голямо желание.

Не му давайте залъгващи неща за ядене

В случай, че детето не иска да яде супи, не му давайте разни дребни неща един или два часа преди хранене. Нездравословните храни трябва да бъдат напълно премахнати. Ако детето получи нещо сладко от баба, натъпче се с хляб по време на разходка, преглъщайки го със сладък сок, след това то просто няма да е гладно. В коремчето му няма да има място за здравословни зеленчуци или мляко.

Не се опитвайте да надхитрите детето

Не хранете детето, докато играе или гледа телевизия. Има време за ядене, както такова за игра. Не разсейвайте детето, надявайки се да успеете на му дадете броколи или моркови. Правилните хранителни навици е необходимо да се развиват от самото начало. Научете детето да яде съзнателно, възможно най-рано, знаейки какво и колко консумира.

Не го карайте да яде насила

Храненето е удоволствие. Когато започнем да използваме физическа или психическа сила, детето никога няма да иска да яде. Не го принуждавайте да остане на стола за хранене „докато не изядеш всичко“, не използвайте стария метод „сега за баба“. Детето може да не иска да яде, а вие го поставяте в положение, в което здравето на любим за него човек зависи от това дали яде или не. Това е твърде голяма отговорност за едно дете.

Дайте му избор

Нека детето избере какво иска да яде, разбира се в разумна степен. Ако бананите са плодът, който иска да яде цяла седмица, нека хапва от тях. Може би следващата седмица ще поиска друг вид плод? Когато през целия ден консумира само картофи и твърдо отказва да яде месо, няма смисъл да настоявате. Негово здраве не е застрашено, но вероятно ще му спестите отрицателните преживявания, предизвикани от храненията „на сила“.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ