Напишете дума/думи за търсене

Как да въведем гъби в менюто на бебето?

Гъбите могат да бъдат въведени в диетата на бебето между 10-12 месеца или по-късно в зависимост от храносмилателната чувствителност.

Te се състоят предимно от вода и са добър източник на растителен протеин. Не съдържат фитати и като следствие желязото в тях се абсорбира лесно.

Те са добър източник на калий, витамини от група В и фибри. Съдържат вид микроелементи - германий, който също се намира в чесъна, притежаващ антивирусни и противотуморни свойства. Витамин А, витамин, витамин В1, В2, В3 и фолиева киселина, калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо и малко количество манган и цинк се съдържат в тях.

Белите гъби са най-често срещани. Винаги купувайте от безопасни източници. Шапките трябва да са ярки, гладки и стегнати около стъблото. Когато гъбите узреят, шапките им се отварят и излагат колкото се може повече остриета, които ще станат кафяви.

Как да въведем гъби в менюто на бебето?

Гъбите се въвеждат постепенно като останалите твърди храни, като се спазва правилото от 4 дни. Изплакнете ги добре, подсушете ги върху хартиени кърпи, след което ги почистете точно преди да започнете да ги готвите. Премахва твърдите стъбла. Не се препоръчва гъбите да се оставят във вода, защото те ще я поемат. Нарежете гъбите на люспите и ги сварете в малко вода с копър и лук. Гъбите се съчетават добре със зърнени храни или зеленчуци: моркови, тиквички, лук, праз, чушки, домати, патладжани.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ