Напишете дума/думи за търсене

След 6-месечна възраст употребата на биберон е по-малко полезна и повече навик

Смученето на биберон може да е полезно за кърмачетата, защото е свързано с по-нисък риск от синдром на внезапна смърт при новородени (СВДС), въпреки че не е ясно защо.

Но след 6 месеца употребата на биберони е по-малко полезна и повече навик. Някои лекари казват, че 6 до 12 месеца е подходящо време да отбиете детето си от биберона, особено ако детето ви е склонно към инфекции на ушите.
Американската академия по педиатрия и Американската академия на семейните лекари препоръчват ограничаване или спиране на употребата на биберон, след като вашето бебе е на 6 месеца, за да се намали рискът от инфекции на ушите.
След тази възраст използването на биберон е свързано с повишен риск от ушни инфекции, особено при 2 и 3-годишни деца.

Но това не важи за всички деца. Много малчугани ползват биберон дори в предучилищна възраст и те обикновено се отказват сами на възраст между 2 и 4 години.

Някои експерти смятат, че ползването на биберон може да попречи в развитието на речта. Ако детето ви често смуче залъгалка е по-малко вероятно да иска да говори.
Когато дойде времето да отбиете детето си от биберона, направете го постепенно, за да не е стресово.

Много родители смятат, че е най-лесно да се започне, като се ограничи употребата му през деня, а след това да се махне и за през нощта. Започването на нов ритуал за лягане може да помогне.

 Ако я скриете преди то да е навършило 1 година, това ще доведе до „протестиране” и недоволство в продължение на няколко дни, но след този период детето вече забравя за нея.

Проявете твърдост. Ако детето вече е пораснало и е станало прекалено привързано към своята залъгалка – не може да спи без нея или плаче, когато я няма, един от начините за отказване, е да проявите по-голяма твърдост. Може да му обясните, че вече е прекалено голямо, за да използва биберон и че е време да заспива без него. При по-големите деца може да е труден процес, но всичко зависи от нагласата, решимостта и подхода ви.

Може да отрежете връхчето й. Така детето няма да може да я засмуче, но физическо тя ще е там, т.е. Вие премахвате основното й предназначение без реално да отстранявате биберона. Другият вариант е да намажете залъгалката с нещо горчиво, така че само да се откаже от нея.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ