Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които да направите през бременността

Преди вашето малко вързопче щастие да се появи на бял свят, сте отговорни да му помогнете да расте в сигурна и здравословна среда на топло в корема ви.

Този списък с неща, които трябва да правите по време на бременност, може да хвърли малко светлина върху това, над което е добре да наблегнете.

Приемайте мултивитамини

Поддържането на балансирана диета, богата на витамини и минерали, е най-добрият начин да осигурите на тялото си всички здравословни хранителни вещества, от които се нуждае, за да поддържа растящото бебе. Само здравословното хранене обаче може да не е достатъчно. Пренаталните витамини съдържат по-високи нива на определени хранителни вещества, от които бъдещите майки се нуждаят в по-високи дози, като например:

фолиева киселина

калций

желязо

Тези витамини подпомагат правилното развитие на плода и предотвратяват вродени дефекти. Вашият лекар може да ви помогне да намерите мултивитамини, които са най-подходящи за вас. Все пак не приемайте повече от предписаното ви количество. Някои витамини в по-големи количества могат да бъдат вредни за бебето.

Спете много

Промяната на хормоналните нива, очакването и безпокойството могат да направят съня мисия невъзможна по време на 9-те месеца на бременността. Бременността е трудна, особено през последния триместър и ще имате нужда от почивка, за да се подготвите за дългите нощи с вашето новородено. Отдайте се на бърза дрямка, ако се чувствате уморени. Определете часове за лягане и се придържайте към тях. Стремете се към 7-9 часа сън всяка вечер. Умората е знак, че тялото ви се нуждае от повече почивка, така че си дайте достатъчно.

Практикувайте йога

Трябва да избягвате силовата йога, но по-леките варианти са добри, когато очаквате бебе. Потърсете уроци по пренатална йога, които са предназначени за бъдещи майки. Инструкторите в тези класове ще знаят кои пози са най-добри и кои трябва да избягвате. Ако не сте практикували йога преди да забременеете, говорете с вашия лекар, преди да се запишете за клас.

Напълнявайте разумно

Съветът “яжте за двама” към бъдещите майки не е разрешение да ядете каквото искате. Вместо това жените трябва да бъдат стратегически настроени относно това какво ядат и колко. Наддаването на твърде много тегло по време на бременност може да навреди повече на вашето бебе, отколкото да помогне. През първия триместър се нуждаете само от около 100 допълнителни калории на ден, за да поддържате растящия плод. До третия триместър този допълнителен брой калории е по-близо до 300 до 500 на ден.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

Посещавайте зъболекаря си

Посещенията до зъболекарския кабинет бяха избягвани в продължение на десетилетия от страх, че почистването на устната кухина може да причини разпространение на бактерии и да доведе до инфекция. Сега знаем, че това просто не е така. Хубаво е да имате рутинна оценка на здравето на устната кухина, докато сте бременни и заедно с това редовно да почиствате зъбите. Не забравяйте да кажете на зъболекаря си, че сте бременна.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ