Напишете дума/думи за търсене

Кои са най-важните умения на модерния баща?

Да бъдеш модерен татко не е лесно. Оказва се, че тази работа изисква широк спектър от различни умения, твърди проучване, проведено сред 1200 бащи.

Изследването, поръчано от "Института Браун", установи, че съвременните татковци трябва да са запознати с много информация и теми – включително как да се ориентират сред социалните медии и текстовете на хитовите в момента песни, разказва "Independent".

Изследването е проведено на база подробно интервюиране на 1200 съвременни бащи. Целта му е да разбере кои, според тях самите, са най-важните умения, качества и способности, които трябва да притежава един баща, за да отгледа дете в днешния модерен и предизвикателен свят.

Но наличието на акаунт в инстаграм далеч не е единственото "знание", което се изисква от съвременния татко. Според изследователите модерните бащи също така трябва да притежават и "традиционни" способности - като например ремонтиране на велосипеди и ъпдейтване на компютри. Други "задължителни" умения са нощното хранене на бебето, помагането с училищните домашни и знанието как се сплита дълга коса.

Не на последно място са знанията как да сглобяват мебели, готви вечеря и осигуряване на средства и възможност за добро образование на децата. 

Збишек Каленик от "Института Браун" обобщава резултатите: "Бащинството днес изисква от мъжете да се справят с всякакви задачи и предизвикателства, включително тези, които някога са били запазени само за майките".

Интересно е, че сред самите анкетирани бащи почти всички са единодушни, че трябва да имат значително повече способности, отколкото техните собствени татковци навремето. Една от най-големите разлики между съвременния и традиционния баща е способността да работи и разбира новите технологии и да помага на децата си при работата с тях.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash

Повече от половината анкетирани родители смятат, че модерното общество изисква от днешния баща да бъде значително по-ангажиран при отглеждането на отрочетата си, спрямо това, което е било в миналото. Дали заради това, или нещо друго – 57% от интервюираните признават, че прекарват повече време с децата си в сравнение с това, което техните собствени бащи са прекарвали с тях.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ