Напишете дума/думи за търсене

Ябълков сладкиш с аромат на есен

Необходими продукти:


4 чаши обелени, почистени от сърцевината и нарязани ябълки
1 супена лъжица лимонов сок
1/2 чаша захар
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1 чаша фини овесени ядки
1/2 чаша брашно

1/2 чаша кафява захар

1/2 чаша масло, студено и нарязано на кубчета

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма купа разбъркайте нарязаните ябълки с лимоновия сок, захарта, канела и индийското орехче. Намазнете тавичка за печене и прехвърлете вътре ябълките. В друга купа смесете овесените ядки, брашното и кафявата захар. Извадете маслото от хладилника, нарежете го на кубчета и го добавете към купата. Намачкайте всички съставки, докато те придобият консистенция на големи трохи.

СНИМКИ: Unsplash
СНИМКИ: Unsplash
Поръсете равномерно овесената смес върху ябълките. Печете в предварително загрятата фурна за 40-45 минути, или докато цялата смес придобие златистокафяв загар. Оставете леко да се охлади преди сервиране. Сервирайте с топка ванилов сладолед или бита сметана.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ