Напишете дума/думи за търсене

Тризнаци, заченати по естествен път, се родиха в Пловдив

Раждането на едното от децата.

Тризнаци, заченати по естествен път, се родиха в пловдивска болница. Бебенцата са дошли на бял свят на 17 януари с минутка разлика помежду си. В 10:08 часа първа проплакала Стефания с тегло 1770 грама, след това в 10:09 часа най-мъничката Анна с тегло 1590 грама и накрая Мария с тегло 1700 грама.

 За тях се погрижили  д-р Красимира Чалова, д-р Илия Амалиев, неонатолога д-р Димитър Пепеланов, анестезиолога д-р Дилова и ак. Яворова.

На първия ехографски преглед д-р Чалова установява двуплодна бременност, но само две седмици по-късно родителите били изненадани да чуят, че всъщност бебенцата ще бъдат три. Интересно е, че Анна и Мария са еднояйчни близначки с обща плацента, а Стефания е самостоятелно бебе с отделно сакче. На този етап семейството било запознато с рисковете, които крие триплодната бременност. Практиката е да се редуцира броят на бебетата, за да се намали шансът за неблагоприятен изход от бременността. „Поех риска и си казах, щом Господ е казал три, значи ще са три", казва майката Гина.

До 20-та седмица всичко преминава напълно нормално, но след това се налага да се направи така наречения серклаж, за да бъде задържана бременността. А последните почти четири месеца майката е трябвало да си почива вкъщи, което се оказало голямо предизвикателство за нея. Тя споделя още, че операцията е била планирана за 25 януари, но започналата родова дейност налага да се направи седмица по-рано в 33 гестационна седмица и 3 дни. И тук отново открива поличба с божественото число 3 и вярва, че нищо не е било случайно и всички трудности и неразположения, през които е преминала са си заслужавали.

Стефания, Мария и Анна ще останат под наблюдение, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст и са готови да се приберат у дома.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ