Напишете дума/думи за търсене

Кога да предложим плодов сок на бебето за първи път?

Предлагането на нови храни и напитки на вашето бебе е важна стъпка в неговото развитие. Много родители се вълнуват от въвеждането на плодов сок.

Нека разгледаме някои от основните принципи и насоки, които трябва да вземете предвид, когато става въпрос за въвеждането на плодови сокове в диетата на вашето малко съкровище.


Възраст и развитие:

Преди да започнете да предлагате плодов сок на вашето бебе, е важно да се консултирате с педиатъра му. Обикновено се препоръчва да се изчака поне до 6 месеца. След този момент бебето ви по-готово да приеме нови вкусове и текстури.

Разреждане с вода:

Когато за първи път предложите сок , е важно да го разредите с вода. Съотношение 1:1 е подходящо за малките деца. Това помага да се намали количеството на захарта, което бебето приема, и намалява риска от натоварване на стомаха.

Избор на плодове:

Някои от най-подходящите плодове са ябълки, круши, праскови, банани и диня. Не предлагайте цитруси като портокали и мандарини, които дразнят нежния стомах на бебето.

Количеството е ключът:

Внимавайте с количеството. Педиатрите обикновено препоръчват до 100 мл на ден. Прекомерното консумиране на сок може да доведе до проблеми със зъбките, както и с контрола на теглото.

СНИМКИ: Image by prostooleh on Freepik

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ