Напишете дума/думи за търсене

Плетките на баба вече и в съвременната бебешка мода

„Само да си родиш бебе, ще видиш какви дрешки ще му изплете баба. Отсега съм приготвила няколко чифта терлички” – това е една от най-честите фрази, които можете да чуете от своята баба. Навярно си мислите „Това е вече толкова старомодно, но как да й откажа? Ще я обидя”. Така си е! Каквото й да кажете, няма да успеете да я убедите, че мъничето няма нужда от плетената жилетка или пък вълнената шапчица, защото в днешни дни те са заместени от нови и нови творения на модата. Голяма част от мамите си мислят точно това – че старите плетки на баба бавно и сигурно потъват в забрава.

Да, ама не! Може би сега е моментът, в който трябва да заръчате плетенето да започне с пълна сила, защото този е един от най-хитовите трендове в бебешката мода в момента.

Костюмчета на анимационни герои, шапчици в причудливи форми, еспадрили, мокасини и шикозни сандали – само с помощта на две игли и кълбо прежда. Кое ви изглежда по-модно? Стандартни мокасини или такива, направени от прежда?

Въпреки че модната хрумка е взаимствана от старите тенденции и традиции, днес тя се превръща в истинско бижу на пазара. Малцина са хората, които предлагат изработката на плетени костюмчета по индивидуална поръчка. И най-обикновено това ще ви струва много. Затова не мислете много, а грабвайте телефона и заръчайте на баба си нов гардероб за своето малко съкровище. Вижте няколко идеи, чрез които да пригодите старовременните плетки към съвременната мода“

Шапчици с уши

От няколко години шапчиците с ушички са тотален хит. Има ги по дори качулките на якетата и къде ли не. Редица бебешки марки пускат в линиите си модели на на „ушати” аксоари. А какво, ако си направим такава от прежда? 

Плетени мокасини и еспадрили

Мокасините и еспадрилите са едни от най-нашумелите обувки в последната година. А вече ги има и от плетен материал. В интернет дори може да срещнете онлайн магазини, които ги предлагат срещу солидна сума. Добавяйки отгоре декоративно копче или пискюл, плетената обувчица се превръща в още по-голямо бижу. 62-10

Костюмчета за фотосесии

Със сигурност сте се натъквали на професионални снимки, на които новородени са облечени в плетени костюмчета на анимационни герои. Най-популярните такива са на Мини и Мики Маус и в комплекта си включват 4 или 5 части – гащички, ръкавички, чорапки, шапчица и поличка. Куп търговци ги предлагат в „Ebay” и „Amazon”.

Ние сме облагодетелствани, защото живеем в страна, в която плетивото е заложено като занаят от най-дълбоките ни корени. Нима сръчните ръце на баба няма да се справят добре с направата на едно такова костюмче?62-6

Меко одеалце

Където и да търсите, няма да намерите толкова топло и уютно одеалце за вашето бебе, като това, направено на ръка. С инициали и красиви декорации, то се превръща дори в един прекрасен подарък.

Гащеризон

Бебешките гащеризончета, изобразяващи различни животинчета, са не само много сладки, но и топлят добре. Не е нужно да се притеснявате, че преждата може да раздразни нежната бебешка кожа на вашето дете. В момента има толкова разнообразни и луксозни прежди, които са по-меки дори от кашмир. В интернет има голямо разнообразие от модели и хрумки. Стига само да имате въображение.

Калъфче за шише от прежда

Само си представете шишето за вода, обгърнато от изплетено на една кука калъфче на цветчета – в нежно розово или пък небесно синьо. Хем красиво, хем удобно за хващане. С малко повече креативност бихте могли да измислите всякакви аксесоари за бебето, които неминуемо ще привлекат всички погледи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ