Напишете дума/думи за търсене

Масаж на крачетата помага при 6 вида бебешки плач

Нова мания е обзела майките по света. Хиляди родители споделят в социалните мрежи кадри, на които се вижда как правят масаж на крачетата на своите бебета

Да успокоиш плачещото си бебе понякога може да се окаже по-лесна задача, отколкото предполагате. Или поне това сочи ново английско проучване. Според него бебешкото краче е разделено на 6 зони. Всяка от тях отговаря на различна част от тялото, която може да доведе до сълзи в очите на вашето дете. Учени казват, че силата на докосването може да стори чудеса и дори показват схема на крачето.

Лекият натиск по възглавничките на пръстчетата въздейства на главата и при болка от никнене на зъбки.

Лекият натиск само в средата на възглавничките действа на синусите.

Докосването в зоната точно под пръстчетата отговаря за плача от нерви и умора. При по-големите деца има влияние на врата при схващане.

За плач от колики се масажира с леки натискания в средната част от долната страна на крачетата. Болка в горната част на коремчето се успокоява с потупвания в горната средна част на крачето и обратно - за неразположения в долната част се потупва под средата.

Масажът по петичките пък влияе на болката в таза.

Възрастта на вашето дете не е от значение за прилагането на точковидния масаж. Учени от Великобритания твърдят, че той помага както на новородени, така и на вече подрастващи, които страдат от простуда или схващане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ